Sleufloze techniek

Wij bieden diverse oplossingen op het gebied van sleufloze techniek:

  • Staalpersing – Raketboring
  • Bestuurbare boringen
  • Boogzinkeren

Staalpersing

Staalpersing is een techniek waarmee mantelbuizen worden aangelegd, zonder open ontgraving. Bij deze techniek wordt gebruikgemaakt van een zogeheten “raket” die wordt aangedreven door luchtdruk. Dit komt bijvoorbeeld van pas bij de aanleg van een mantelbuis onder een asfaltweg door. De maximale lengte van de staalpersing is afhankelijk van de grondslag. De maximale diameter van buizen die kunnen worden geslagen is 250 millimeter.

Bestuurbare boringen

wij coördineren pilots. Voor deze boringen werken wij nauw samen met vaste bedrijven die de bestuurbare boringen voor ons uitvoeren. Door onze frequente samenwerking met deze bedrijven is er een goed vertrouwen opgebouwd en kunnen wij met trots terugkijken op een lange reeks aan goed uitgevoerde werkzaamheden.

Boogzinkeren

Op sommige locaties ligt een overschot aan “ondergrondse infrastructuur”. In deze situaties kan een boogzinker worden ingezet. Aan de hand van deze techniek wordt er een boring gemaakt die onder een bepaalde hoek, met een boogbeweging, onder de bestaande infrastructuur doorloopt. De maximale diameter voor de buizen die kunnen worden gebruikt bij dit type boring, is 160 millimeter. Echter kan de maximale diameter variëren, omdat dit afhankelijk is van de grondslag. Wij bij Talsma Infratechniek zorgen voor de coördinatie van boogzinkers. Hierbij werken wij, net als bij bestuurbare boringen, nauw samen met vaste bedrijven.

Bijzondere technieken

Wij merken dat er steeds meer vraag naar de sleufloze techniek komt. 

Ook opzoek naar een staalpersing, gestuurde boring of boogzinker? Neem dan contact met ons op.